Το καλάθι μου

Το καλάθι σου είναι άδειο
×
×
Ξέχασα των κωδικό μου
ΕίσοδοςΝέος Χρήστης; Κάνε εγγραφή εδώ
Ολοκλήρωσε την αγορά σου χωρίς δημιουργία λογαριασμού.

Ποιος είναι ο σωστός τύπος φιλμ για την Polaroid μου;

Ψάχνετε film για την Polaroid σας αλλά δεν είστε σίγουροι ποιον τύπο χρειάζεστε; Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση των επιλογών που έχετε.

Η Polaroid παράγει αυτή τη στιγμή τέσσερα films διαφορετικού τύπου με ορισμένα από αυτά να είναι συμβατά με περισσότερους από έναν τύπους μηχανών. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να μάθετε ποιο τύπο φιλμ χρησιμοποιεί η φωτογραφική μηχανή σας, είναι να ανοίξετε το πορτάκι της μηχανής και να αναζητήσετε το αυτοκόλλητο που υποδεικνύει τον κατάλληλο τύπο φιλμ.

Οι τύποι είναι:

• 600

• i-Type

• SX-70

• Go600

Το 600 film είναι ο πιο κοινός τύπος φιλμ για παλιές, vintage κάμερες και λειτουργεί με τη δημοφιλή σειρά 600 της Polaroid. Η πλειοψηφία των φωτογραφικών αυτών μηχανών έχει τον αριθμό 600 στο όνομά τους (π.χ. Sun 660, LM630, SLR 680, 600 Impulse). Μπορείτε να αναγνωρίσετε το φιλμ 600 από τη χαρακτηριστική μπλε συσκευασία του. Ωστόσο, το 600 είναι συμβατό και με τις νέες κάμερες Polaroid i-Type, οπότε αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε με την OneStep 2, δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αγοράστε το Polaroid 600 εδώi-Type

Η Polaroid δημιούργησε το i-Type φιλμ αποκλειστικά για τις νέες, σύγχρονες Polaroid φωτογραφικές μηχανές. Η σημαντική διαφορά μεταξύ του i-Type και του 600, είναι η απουσία μπαταρίας μέσα στην κασέτα. Αυτό σημαίνει ότι το φιλμ i-Type δεν λειτουργεί με τις παλαιότερες κάμερες Polaroid. Οι νέες κάμερες Polaroid διαθέτουν ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία, επομένως δεν χρειάζονται μπαταρία στο φιλμ για να τροφοδοτήσουν την κάμερα. Για αυτό και το i-Type προτείνεται για τις νεότερες Polaroid OneStep και Now.

Βρείτε το Polaroid i-Type Film εδώSX-70

Οι φωτογραφικές μηχανές SX-70 λειτουργούν διαφορετικά από τις υπόλοιπες Polaroid, επομένως χρειάζονται το δικό τους φιλμ. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι το φιλμ SX-70 έχει περίπου το ¼ της ευαισθησίας του 600 film, επομένως χρειάζεται πολύ περισσότερο φως για να βγει μια καλή φωτογραφία. Όλες οι αναδιπλούμενες κάμερες (εκτός από τα μοντέλα SLR 680/690) χρησιμοποιούν φιλμ SX-70. Το SX-70 διατίθεται μόνο σε κλασικές έγχρωμες και ασπρόμαυρες εκδόσεις, αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα φιλμ ειδικής έκδοσης 600 στην κάμερα SX-70, μπορείτε να το κάνετε με ένα φίλτρο ουδέτερης πυκνότητας ND. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ. Έχετε ήδη φίλτρο φιλμ ουδέτερης πυκνότητας; Δείτε οδηγίες για τον τρόπο εγκατάστασης εδώ.

Αγοράστε το Polaroid SX-70 Type Film εδώ


Go

Το Go film είναι το νεότερο και πιο μικρού φορμά φιλμ για την αναλογική στιγμιαία κάμερα Polaroid Go. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι η διάστασή του, ενώ το ISO είναι το ίδιο με του i-Type (640). Το Polaroid Go film είναι αποκλειστικά έγχρωμο και είναι διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο πλαίσιο σε μονή ή διπλή συσκευασία (συνολικά 16 φωτογραφίες).


Εδώ μπορείτε να δείτε τα films που κάποια στιγμή παράγονταν από την Polaroid αλλά πλέον δεν υποστηρίζονται.

Ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Polaroid, στο damkalidis.gr μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα φιλμ της εταιρείας, κλασικά αλλά και συλλεκτικά, ασπρόμαυρα και έγχρωμα. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι ποιο φιλμ να χρησιμοποιήσετε με την Polaroid σας, μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε το κατάλληλο.