Το καλάθι μου

Το καλάθι σου είναι άδειο
×
×
Ξέχασα των κωδικό μου
ΕίσοδοςΝέος Χρήστης; Κάνε εγγραφή εδώ
Ολοκλήρωσε την αγορά σου χωρίς δημιουργία λογαριασμού.

Τι πρέπει να προσέξω στην αγορά ενός φορτιστή Smartphone / Tablet


Μπορεί να φαίνεται απλή υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως, η αγορά ενός φορτιστή, πρέπει να γίνεται με προσοχή γιατί διαφορετικά μπορεί να καταστρέψει την μπαταρία αλλά και την ίδια τη συσκευή! 

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά, τι πρέπει να προσέξουμε για να επιλέξουμε τον κατάλληλο φορτιστή για το αγαπημένο μας smartphone.

Ποιος είναι ο σωστός τύπος

Τα περισσότερα σύγχρονα smartphone, υποστηρίζουν ενσύρματη και ασύρματη φόρτιση. Ωστόσο υπάρχουν και συσκευές που υποστηρίζουν μόνο την ενσύρματη. Γι’ αυτό, πριν αγοράσετε κάτι, βεβαιωθείτε ότι ο τύπος φορτιστή που επιθυμείτε, είναι συμβατό με την συσκευή σας.

Είναι συμβατό;

Αφού λοιπόν καταλήξετε στον κατάλληλο τύπο φορτιστή, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το συσκευή σας διαθέτει και την αντίστοιχη θύρα. Όσον αφορά τους ενσύρματους φορτιστές, υπάρχουν 4 κύριοι τύποι καλωδίων που χρησιμοποιούνται ευρέως: Micro USB, USB Type A, USB Type C και Lightning. 

Ασύρματοι φορτιστές

Μπορεί να μην το γνωρίζετε ακόμα, αλλά η φθορά είναι ένας από τους λόγους που αγοράζετε συνεχώς καλώδια φόρτισης. Δεδομένου, μάλιστα, ότι η χρήση φθαρμένων καλωδίων είναι επικίνδυνη για τη συσκευή σας, ένας σίγουρος τρόπος για να μείνετε μακριά από αυτό, είναι να προμηθευτείτε έναν ασύρματο φορτιστή. Μπορεί η ασύρματη φόρτιση κατά κύριο λόγο να παρέχει την πλήρη φόρτιση σε περισσότερο χρόνο , αλλά αν ανήκετε σε εκείνους που φορτίζουν την συσκευή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, τότε δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα!


Ενσύρματοι φορτιστές

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ενσύρματων φορτιστών είναι ότι γεμίζουν τη μπαταρία μίας συσκευής πιο γρήγορα καθώς και ότι μπορείς να συνομιλείς ενώ φορτίζει. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν και φορτιστές που υποστηρίζουν τεχνολογίες ταχείας φόρτισης (Fast Charge), οι οποίες μειώνουν ακόμη πιο πολύ τον χρόνο φόρτισης. Στην περίπτωση αυτή, όμως, σιγουρευτείτε ότι κάτι τέτοιο υποστηρίζεται από την συσκευή σας. 

Powerbanks

Πρόκειται για ακόμα μία λύση, είτε έκτακτης ανάγκης είτε για χάρη της φορητότητας – on the go. Οι επιλογές που παρέχονται, αφορούν κυρίως την χωρητικότητα τους, την ισχύ τους, το μέγεθός τους όπως και τον τύπο καλωδίου που περιλαμβάνουν μέσα στην συσκευασία. Όση μεγαλύτερη χωρητικότητα έχει ένα powerbank, τόσο περισσότερες φορτίσεις σας επιτρέπει να κάνετε μέχρι να αποφορτιστεί το ίδιο. Φροντίστε να προμηθευτείτε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας.

Φορτιστές κινητού για το αυτοκίνητο

Ένας άλλος τύπος φορτιστή είναι ο φορτιστής που χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο.  Ένα αξεσουάρ που φορτίζει από την μπαταρία του οχήματός μας που είναι στα 12V ή 24V. Και εδώ οι επιλογές που παρέχονται, καλύπτουν ανάγκες standard φόρτισης ή και γρήγορης, όπως και multiport (περισσότερες από μία θύρες φόρτισης). 

Φορτιστές iPhone

Η Apple κυκλοφορεί ενσύρματους και ασύρματους φορτιστές για τα τις συσκευές της, με τη τεχνολογία Magsafe να ξεχωρίζει. Αυτή είναι μία σχετικά νέα τεχνολογία φόρτισης που χρησιμοποιεί μαγνήτες και εφαρμόζεται από την σειρά του iPhone 12 και έπειτα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι αντάπτορες ρεύματος για φόρτιση σε πρίζα, με επιλογές από λίγα Watts και μία θύρα φόρτισης έως και περισσότερα Watts με τεχνολογία Power Delivery και πολλαπλές θύρες.

Προσοχή στα watts του φορτιστή

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα watt φόρτισης υποστηρίζει η συσκευή σας; Παρακαλώ ανατρέξτε στις σχετικές οδηγίες του κατασκευαστή και φροντίστε να προμηθευτείτε κάποιον φορτιστή που πληρεί τις αντίστοιχες προδιαγραφές. Στην περίπτωση που επιλέξετε φορτιστή με τεχνολογία Power Delivery, να έχετε υπόψιν σας ότι η τεχνολογία αυτή προσαρμόζει την παρεχόμενη ισχύ του φορτιστή, στις ανάγκες της συσκευής σας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν έχουμε προμηθευτεί φορτιστή  P.D. 25W αλλά η συσκευή μας υποστηρίζει φόρτιση 20W, ο φορτιστής θα μεταδώσει στην θύρα φόρτισης μόνο την απαιτούμενη ισχύ στην συσκευή, δηλαδή 20W.

Για ασφαλή φόρτιση…

Τέλος, είναι σημαντικό, ο φορτιστής σας να διαθέτει σύστημα προστασίας από υπέρτασης, βραχυκύκλωμα ή υπερθέρμανση και πιστοποιητικό C.E.

Τώρα, λοιπόν, που γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά ενός φορτιστή και τι πρέπει να προσέξετε, μπείτε στο damkalidis.gr  και επιλέξτε εκείνον που ταιριάζει στο κινητό σας και καλύπτει και τις ανάγκες σας!