Το καλάθι μου

Το καλάθι σου είναι άδειο
×
×
Ξέχασα των κωδικό μου
ΕίσοδοςΝέος Χρήστης; Κάνε εγγραφή εδώ
Ολοκλήρωσε την αγορά σου χωρίς δημιουργία λογαριασμού.

Τα πάντα για τα φορητά φλας: Χρήσιμα tips για επαγγελματικά κλικς!

Η φωτογραφία είναι δημιουργία, έκφραση, μα πάνω από όλα μεράκι! Γι’ αυτό, δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίες για να επενδύσετε σε ένα φορητό φλας. Αν, ωστόσο, θέλετε να απογειώσετε τα φωτογραφικά σας κλικ με τη χρήση ενός φορητού φλας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικές σημαντικές λεπτομέρειες.

Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές…

- Πόσο δυνατό είναι το φλας

Σίγουρα κατά τη διάρκεια της αναζήτηση σας για το κατάλληλο φλας, έχετε πέσει πάνω στον αριθμό οδηγού (Guide Number), αλλά πιθανόν δεν έχετε καταλάβει ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Το GN, λοιπόν, είναι ένας αριθμός που μας δείχνει πόσο δυνατό είναι το φλας. Με απλά λόγια, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός οδηγού, τόσο ισχυρότερο είναι το φλας και κατ’ επέκταση τόσο πιο εύκολα μπορούν να φωτιστούν πρόσωπα και αντικείμενα που είναι σε μεγαλύτερη απόσταση. 

- Ασύρματος έλεγχος

Ο έλεγχος του φωτισμού μέσω ενός τηλεχειριστηρίου υπερύθρων είναι επαρκής όπου ο φωτισμός περιβάλλοντος είναι κατάλληλος και δεν υπάρχουν αντικείμενα που εμποδίζουν το σήμα του τηλεχειριστηρίου. Ωστόσο, με ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο ραδιοσυχνότητας (RF) θα μπορέσετε να διαχειριστείτε ένα μεγαλύτερο εύρος περιβαλλόντων. Το φλας NIKON SB-5000 ανταποκρίνεται με ευελιξία στις απομακρυσμένες προκλήσεις του φωτισμού, σε αποστάσεις έως και 30 μέτρα. Τα σήματα του τηλεχειριστηρίου φτάνουν στους δέκτες, ανεξάρτητα από τις εκάστοτε συνθήκες φωτισμού, την τοποθεσία του δέκτη ή τα εμπόδια. Ο ασύρματος δέκτης εξασφαλίζει τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα στο πιο μεγάλο εύρος συνθηκών λήψεων.
- Προσοχή στις μπαταρίες 

Για την ώρα, τα περισσότερα φλας λειτουργούν με μπαταρίες AA. Ωστόσο, ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, είναι να τοποθετείτε στα φλας σας, φθηνές και κακής ποιότητας μπαταρίες ΑΑ. Οι μπαταρίες αυτές εξαντλούνται πολύ γρήγορα και στην ουσία σας οδηγούν σε μεγαλύτερα έξοδα.

Αγοράστε τις αλκαλικές μπαταρίες από εξειδικευμένα φωτογραφικά καταστήματα. Ιδανικά μπορείτε να επιλέξτε τις αλκαλικές μπαταρίες Varta Longlife Max Power από το damkalidis.gr. 

- Τι είναι το TTL

Μπορεί ένα φλας να φαίνεται απλό στη χρήση, έχει ωστόσο τις δυσκολίες του, ειδικά αν δεν γνωρίζετε πόση ισχύς χρειάζεται για να φωτίσετε επαρκώς το κύριο θέμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φωτογραφίες με υποέκθεση ή υπερβολική έκθεση. Τα περισσότερα σύγχρονα φλας κάμερας διαθέτουν αυτόματη και χειροκίνητη λειτουργία.  Στην αυτόματη λειτουργία, το φλας καθορίζει αυτόματα την ισχύ που απαιτείται για να φωτίσει το θέμα. Το TTL είναι μια συντομογραφία του Through The Lens, το οποίο είναι ένα χαρακτηριστικό που ενσωματώνεται στη λειτουργία αυτόματου φλας. Στην ουσία, με τη λειτουργία αυτή το φλας στέλνει ένα «προ-φλας» που το βοηθά να προσδιορίσει τη σωστή ισχύ που θα χρησιμοποιηθεί κατά την αποστολή του πραγματικού φλας. Αρκεί μία δοκιμή με το φλας Nikon SB-700 για να σας πείσει!


Είτε λοιπόν είστε επαγγελματίας, είτε απλά αγαπάτε τη φωτογραφία, ανακαλύψτε τα καλύτερα φορητά φλας για τη μηχανή σας, στο damkaldis.gr.