Το καλάθι μου

Το καλάθι σου είναι άδειο
×
×
Ξέχασα των κωδικό μου
ΕίσοδοςΝέος Χρήστης; Κάνε εγγραφή εδώ
Ολοκλήρωσε την αγορά σου χωρίς δημιουργία λογαριασμού.

Οδηγός για τον επόμενο mirrorless φακό

Πώς να επιλέξετε τον επόμενο mirrorless φακό
Προτεινόμενοι φακοί για τη Nikon Z φωτογραφική σας μηχανή 

Το πιθανότερο είναι ότι η mirrorless φωτογραφική σας μηχανή Nikon Z ήρθε μαζί με έναν κιτ φακό, NIKKOR Z 24-70, NIKKOR Z DX 16-50 VR, NIKKOR Z 24-50, NIKKOR Z DX 50-250 VR ή NIKKOR Z 24-200. Ο στόχος είναι να σας προσφέρουν έναν συνδυασμό ικανό να αποτυπώσει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων και καταστάσεων που είναι πιθανό να συναντήσετε στο φωτογραφικό σας ταξίδι. Καθώς όμως εξερευνάτε ολοένα και περισσότερο το μαγικό κόσμο της φωτογραφίας, θα ανακαλύψετε ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος εικόνας ή βίντεο, που αιχμαλωτίζει ιδιαίτερα τη φαντασία σας. 

Ελάτε πιο κοντά με έναν τηλεφακό

Θέλετε να αυξήσετε την εμβέλεια για να φωτογραφίζετε την άγρια φύση ή θέματα σε μακρινή απόσταση; Ένας τηλεφακός είναι αυτό χρειάζεστε. Πιο συγκεκριμένα, ένας τηλεφακός ζουμ θα σας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στη δημιουργία εικόνων και βίντεο. Υπάρχουν αρκετοί NIKKOR τηλεφακοί υψηλών επιδόσεων για τις mirrorless μηχανές του συστήματος Z. Ανάμεσα σε αυτούς θα βρείτε φακούς prime αλλά και zoom. 


All-in-one

Οι φακοί all-in-one είναι εξαιρετικοί για όσους τους αρέσει να έχουν ένα φακό φορεμένο σε μια φωτογραφική μηχανή όπου κι αν πάνε. Ο all in one φακός σας δίνει δυνατότητα λήψης από ευρυγώνιου έως εύρος τηλεφακού και τα πάντα στο ενδιάμεσο. Αποτυπώστε τη μαγευτική θέα και πλησιάστε πιο κοντά στη δράση με έναν μόνο φακό. Οι προτεινόμενοι φακοί Ζ που ανήκουν στην κατηγορία all-in-one είναι:

Ο NIKKOR Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VR είναι ένας ευέλικτος all in one φακός, που προσφέρει εξαιρετικά ευρεία εστιακή απόσταση από 18mm έως 140mm και κρυστάλλινη ευκρίνεια. Είναι ιδανικός για crop μηχανές (APS-C/DX). Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μια full frame μηχανή (FX), η οποία μετατρέπει την εστιακή του απόσταση σε 27-210mm. Η ενσωματωμένη απόσβεση κραδασμών διατηρεί τις λήψεις σας απόλυτα σταθερές και η στεγανοποίηση θα αντέξει τη σκόνη και λίγη βροχή που μπορεί να αντιμετωπίσετε στο ταξίδι σας.

Ο NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR είναι ελαφρύς, αποτυπώνει φωτογραφίες και video με εξαιρετική λεπτομέρεια και διαθέτει στεγανοποίηση για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία. Με το ευρύ του φάσμα 24-200mm και το όμορφο bokeh, αυτός ο zoom τηλεφακός μπορεί να αποδειχθεί ο μόνος φακός που θα χρειαστείτε. Είναι ιδανικός για μηχανές πλήρους κάδρου (FX) και συμβατός με σώματα APS-C/DX μετατρέποντας ουσιαστικά την εστιακή του απόσταση σε 36-300 mm. Μπορείτε επίσης να επιτύχετε αυτήν την εστιακή απόσταση, ρυθμίζοντας μια κάμερα πλήρους κάδρου (φορμά FX) σε λειτουργία crop (DX). Φακοί Macro

Σας ενδιαφέρει ο μικροσκοπικός κόσμος της φύσης ή οι μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας; Τότε ένας φακός Micro όπως ο NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 πλήρους κάδρου, είναι ιδανικός για εσάς. Αυτός ο φακός θα σας φέρει αρκετά κοντά για να αναπαράγετε εικόνες σε φυσικό μέγεθος με απόλυτη ευκρίνεια. Αποτυπώστε τις λεπτομέρειες λουλουδιών και μικροσκοπικών πλασμάτων και όχι μόνο. Πανέμορφα πορτρέτα, υπέροχες λήψεις δρόμου, αναδείξτε την ομορφιά ακόμη και στα πιο συνηθισμένα θέματα. Φακοί για χαμηλό φωτισμό 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ταχύτητα του kit φακού σας - δηλαδή το μέγιστο διάφραγμά του (f) – θα είναι κατάλληλη για συνθήκες μέτριου φωτισμού, αλλά αν βρίσκεστε συχνά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, υπάρχουν επιλογές prime και ζουμ φακών που σας ταιριάζουν περισσότερο.

Ο φακός NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 είναι μια καλή επιλογή για εσάς που θέλετε καθαρές και ευκρινείς εικόνες σε καταστάσεις με χαμηλό φωτισμό ή μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου για να παγώσετε τη δράση χωρίς να θυσιάσετε τη φωτεινότητα. Το εύρος που κυμαίνεται από ευρυγώνιο έως εύρος τηλεφακού είναι άριστο για να εξερευνήσετε τις επιλογές σας στο καδράρισμα. Χωρέστε μεγαλύτερο μέρος της σκηνής στα 28 mm. Πετύχετε απίστευτα πορτραίτα στα 75 mm. Μπορείτε επίσης να επιδιώξετε δραματικές προοπτικές, όπως να κινηθείτε πιο κοντά και να γεμίσετε το κάδρο από υψηλές και χαμηλές γωνίες.

Ο NIKKOR Z 50mm f/1.8 S είναι επίσης ένας δημοφιλής φακός για φορμά DX (APS-C) καθώς και mirrorless πλήρους κάδρου (φορμά FX), προσφέροντας σχεδόν το οπτικό πεδίο που βλέπει το ανθρώπινο μάτι. Το γρήγορο διάφραγμα f/1.8 τον καθιστά ιδανικό για καταστάσεις εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού. Χρησιμοποιεί απόσβεση κραδασμών εντός της φωτογραφικής μηχανής ώστε να σας επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες με χαμηλότερη ταχύτητα έως πέντε στοπ από ό,τι θα ήταν δυνατό διαφορετικά. Αποτυπώστε καθαρότερες φωτογραφίες καθώς σουρουπώνει ή πλάνα video που δεν εμφανίζουν τα αποτελέσματα από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής.


Πηγαίνετε ευρύτερα

Μερικές άλλες επιλογές για λήψη σε χαμηλό φωτισμό που είναι ιδανικές και για να απαθανατίσετε την ύπαιθρο ή εσωτερικούς χώρους, είναι οι φακοί NIKKOR Z 20mm f/1.8 S, NIKKOR Z 24mm f/1.8 S και NIKKOR Z 35mm f/1.8. Αυτοί οι φακοί προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερο διάφραγμα από τους φακούς που αναφέρθηκαν παραπάνω και σας επιτρέπουν να φωτογραφήσετε με μεγαλύτερη ευκολία φυσικά και αστικά τοπία, ή να συμπεριλάβετε ένα θέμα στο περιβάλλον του. 

Πορτρέτο

Αν αγαπάτε να φωτογραφίζετε πρόσωπα και συναισθήματα, σκεφτείτε τον NIKKOR Z 85mm f/1.8 S, έναν prime τηλεφακό που είναι ιδανικός για πορτρέτα καθώς και για γενικές λήψεις σε χαμηλό φωτισμό. Αυτός ο φακός πλήρους κάδρου αποτυπώνει τα θέματά σας με ευκρίνεια που κόβει την ανάσα. Η εστίαση γίνεται γρήγορα και η φωτογραφική μηχανή Nikon Z μπορεί να κλειδώσει στο μάτι του θέματός σας είτε είναι μόνο του, είτε ένα πρόσωπο μέσα στο πλήθος.

Ο NIKKOR Z 40mm f/2 είναι ένας υπέροχος all-around φακός με φυσική γωνία θέασης και το μικρό του βάρος και μέγεθος τον καθιστά εξαιρετική επιλογή για να είναι πάντα φορεμένος στη φωτογραφική σας μηχανή. Το μέγιστο διάφραγμα αυτού του φακού θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε όμορφο bokeh και να ξεχωρίσετε το θέμα σας από το φόντο. Από vlog έως συναρπαστικά στιγμιότυπα, απολαμβάνετε εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό.


Τελικά, το να ξέρεις ποιος φακός είναι ο επόμενος φακός για σένα είναι θέμα να καταλάβεις πρώτα το είδος της φωτογραφίας που αγαπάς και μετά να ακολουθήσεις το πάθος σου!

Ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της Nikon, στο damkalidis.gr σας προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία φακών για το σύστημα mirrorless Z με prime και zoom φακούς, από ευρυγώνιους έως υπερ-τηλεφακούς για όλες τις ανάγκες σας

Χρησιμοποιήστε τους φακούς DSLR σας

Έχετε Nikon DSLR; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους περισσότερους από τους φακούς που ήταν συμβατοί με τη DSLR σας. Υπάρχουν πάνω από 360 φακούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, 90 από τους οποίους είναι πλήρως συμβατοί στη νέα σας Nikon Z με την προσθήκη του προσαρμογέα μοντούρας FTZ Mount Adapter II. Ο προσαρμογέας μοντούρας τοποθετείται ανάμεσα στο σώμα και τον παλαιότερο φακό σας. Το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν υπάρχει καμία απώλεια ποιότητας ή φωτός όταν τον χρησιμοποιείτε! Δείτε τους φακούς NIKKOR για F-mount που είναι συμβατοί με τις mirrorless φωτογραφικές μηχανές της σειράς Z.