Το καλάθι μου

Το καλάθι σου είναι άδειο
×
×
Ξέχασα των κωδικό μου
ΕίσοδοςΝέος Χρήστης; Κάνε εγγραφή εδώ
Ολοκλήρωσε την αγορά σου χωρίς δημιουργία λογαριασμού.

Πώς να καθαρίσετε την τοστιέρα σας απλά και γρήγορα


Αν υπάρχει μία ηλεκτρική συσκευή που χρησιμοποιούν όλα τα μέλη της οικογένειας και μάλιστα αρκετές φορές μέσα στη μέρα, τότε αυτή είναι σίγουρα η τοστιέρα!

Είναι, όμως, το καθάρισμά της το ίδιο συχνό με τη χρήση της;

Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, η τοστιέρα για να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, θέλει συνέπεια στο καθάρισμα, σχολαστικότητα και φυσικά προσοχή!  

Ιδανικά, καλό είναι να την καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση, γιατί όσο πιο πολύ κάθονται στις πλάκες το τυρί και τα υπολείμματα τροφών, τόσο πιο δύσκολα αφαιρούνται.


Η διαδικασία είναι πολύ απλή και παίρνει μόλις λίγα λεπτά! 

Αρχικά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η τοστιέρα σας είναι εκτός πρίζας. 

Στη συνέχεια και όσο η συσκευή είναι ακόμα ζεστή, πάρτε ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι και σκουπίστε τις πλάκες. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνετε εύκολα και γρήγορα υπολείμματα τροφών και λίπη. 

Οι αντικολλητικές πλάκες της  τοστιέρας Breakfast της Ariete προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία στον καθαρισμό χάρη στην ειδική επίστρωση τους. 


Προσοχή! Είναι σημαντικό το πανάκι που θα χρησιμοποιήσετε να μην έχει πολλά νερά γιατί τότε υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσουν στο ηλεκτρικό σύστημά της και να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά.

Κάτι, βέβαια, που μπορεί να αποφευχθεί, αν η τοστιέρα σας έχει αποσπώμενες πλάκες όπως η ισχυρή τοστιέρα-γκριλιέρα της Ariete

Για γρήγορο και αποτελεσματικό καθαρισμό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τις πλάκες και να τις βυθίσετε μέσα σε ζεστό νερό με ελάχιστο πράσινο σαπούνι. 

Αφού τις αφήσετε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε ελαφρώς με τη μαλακή πλευρά ενός σφουγγαριού ή με μία μαλακή οδοντόβουρτσα. Έπειτα ξεπλύνετε καλά και αφήστε τις να στεγνώσουν τελείως πριν τις τοποθετήσετε και πάλι στη συσκευή. 

Μην ξεχνάτε ποτέ! Το ζεστό σαπουνόνερο είναι ο καλύτερος σας φίλος. Μην χρησιμοποιείτε κανενός είδους σκληρά λειαντικά καθαριστικά και φυσικά μην ξύνετε ποτέ τις πλάκες με μεταλλικά αντικείμενα, όπως μαχαίρι ή πιρούνι γιατί θα καταστρέψετε την αντικολλητική επίστρωση τους και θα τις κάνετε επικίνδυνες για την υγεία σας.


Εναλλακτικά…

Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να αφιερώσετε παραπάνω από 3-4 λεπτά στον καθαρισμό της τοστιέρας σας, όσο είναι ακόμα ζεστή -και φυσικά εκτός πρίζας- πάρτε και τοποθετήστε ανάμεσα στις δύο πλάκες της, δύο πολύ καλά βρεγμένα φύλλα χαρτιού κουζίνας.  Κλείστε την τοστιέρα (χωρίς να την σφραγίσετε) και σε λίγα δευτερόλεπτα θα παρατηρήσετε το βρεγμένο χαρτί κουζίνας να βγάζει υδρατμούς λόγω του νερού που εξατμίστηκε. Αφήστε την τοστιέρα κλειστή για να «δουλέψουν» οι υδρατμοί και να μουλιάσουν τους λεκέδες που έχουν ξεραθεί και αποτυπωθεί πάνω στις πλάκες της τοστιέρας.

Αφού περάσουν λίγα λεπτά, βγάλτε το χαρτί κουζίνας και με καθαρό πανάκι, καθαρίστε τις πλάκες. Με τη διαδικασία των υδρατμών όλοι οι λεκέδες θα αφαιρεθούν πανεύκολα χωρίς να χρειαστεί να τρίψετε επιπλέον.