Το καλάθι μου

Το καλάθι σου είναι άδειο
×
×
Ξέχασα των κωδικό μου
ΕίσοδοςΝέος Χρήστης; Κάνε εγγραφή εδώ
Ολοκλήρωσε την αγορά σου χωρίς δημιουργία λογαριασμού.

Nikon | Σειρά Ταινιών Μικρού Μήκους " The Movement"


Η Nikon κυκλοφόρησε τη σειρά ταινιών μικρού μήκους «The Movement» (Η κίνηση), η οποία παρουσιάζει εννέα εμπνευσμένους δημιουργούς από όλη την Ευρώπη, που συνεργάζονται για να μοιραστούν το όραμα και τον σκοπό τους, χρησιμοποιώντας ως καλλιτεχνικό εργαλείο τη νέα Nikon Z 8

Οι δημιουργοί, όλοι με πολύ διαφορετικό υπόβαθρο, αλλά με κοινό πάθος για τη δημιουργία εικόνων, ανέλαβαν να δοκιμάσουν τη Nikon Z 8 –που κυκλοφόρησε σήμερα– χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή για να δώσουν ζωή στο δημιουργικό τους όραμα. Ξεκινώντας το ταξίδι τους με λεωφορείο κατά μήκος της δυτικής ακτής της Ισπανίας, κάθε δημιουργός είχε την ευκαιρία να μάθει πράγματα από τον άλλον, ενώ παράλληλα δημιουργούσε μια σειρά εικόνων που αφηγούνταν τις ιστορίες που ήθελε να μοιραστεί με τον κόσμο. 

Η ομάδα των δημιουργών της Nikon περιλαμβάνει την καλλιτεχνική φωτογράφο και φωτογράφο γάμων Frøydis Geithus, και την κινηματογραφίστρια και σκηνοθέτη Aurelie Gonin, των οποίων οι ταινίες μικρού μήκους είναι οι πρώτες της σειράς που κυκλοφορούν σήμερα. Μαζί τους είναι ο καλλιτεχνικός φωτογράφος και φωτογράφος μόδας Mous Lamrabat, η φωτογράφος ντοκιμαντέρ Esther Horvath, ο φωτογράφος και δημιουργός περιεχομένου Wonguy, ο φωτογράφος τοπίων Mikko Lagerstedt και οι σκηνοθέτες Keziah Quarcoo και Cara Brown. Ο Πρεσβευτής της Nikon και βραβευμένος φωτογράφος που έγινε κινηματογραφιστής, Pep Bonet, ανέλαβε τον ρόλο του αφηγητή, όχι μόνο δημιουργώντας το δικό του περιεχόμενο, αλλά καταγράφοντας το ταξίδι από τα παρασκήνια.

Η πρώτη ταινία μικρού μήκους παρουσιάζει τη Frøydis Geithus, μια φωτογράφο που φημίζεται για τη μυστηριώδη και εναλλακτική της αντίληψη στη φωτογράφιση γάμων και η οποία προσωποποιεί τη φύση μέσα στο έργο της. Η ταινία εξηγεί πώς χρησιμοποίησε τη Z 8 για να διοχετεύσει τον εσωτερικό σκοπό της και να απεικονίσει την αφηρημένη ιδέα της αγάπης μέσα από τη φωτογράφιση γάμων, δουλεύοντας παράλληλα με τα στοιχεία της φύσης για να αποδώσει το «σκανδιναβικό νουάρ» στυλ της. Στο μεταξύ, το επεισόδιο της Aurelie καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο εκείνη μεταμορφώνει επιδέξια την ύπαιθρο σε έναν δημιουργικό παιδότοπο, μέσα από μια εξαιρετική διαχείριση της προετοιμασίας και επιτυγχάνοντας αυτή την πραγματικά μοναδική λήψη κατά την αναρρίχηση, με τη Z 8. Οι ταινίες επιτρέπουν στον θεατή να εμβαθύνει στις εσωτερικές σκέψεις και των δύο φωτογράφων, καθώς και στις προκλήσεις, τόσο στις τεχνικές όσο και στις προσωπικές, που τις οδήγησαν εδώ που βρίσκονται σήμερα. 

Τα υπόλοιπα επεισόδια του «The Movement» θα κυκλοφορήσουν σταδιακά κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και οι θεατές θα μπορούν να εμβαθύνουν σε μια σειρά διαφορετικών και συναρπαστικών θεμάτων, όπως θέματα μόδας, επιστήμης, δημιουργίας μουσικών video και πολλά άλλα.

Η Heidi Janes, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Nikon, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την κυκλοφορία του «The Movement», τη σειρά ταινιών που μας επιτρέπει όχι μόνο να αναδείξουμε την ομορφιά της εκπληκτικής δουλειάς αυτών των δημιουργών, αλλά και να επισημάνουμε την έντονη επίδραση που έχει στον κόσμο κάθε ηλικίας. Η αποστολή μας ήταν να αφηγηθούμε τις συγκινητικές, προσωπικές ιστορίες που κρύβει κάθε δημιουργός, μέσα από την αφηγηματική δύναμη των εικόνων. Θελήσαμε να δείξουμε το πώς οι δημιουργοί πιέζουν τους εαυτούς τους να γίνουν καλύτεροι και το γιατί θέλουν να αφηγηθούν τις ιστορίες που αφηγούνται. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Z 8 μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση αυτών των μοναδικών, δημιουργικών οραμάτων».

Η σύντομη σειρά της Nikon κυκλοφόρησε παράλληλα με τη νέα φωτογραφική μηχανή Nikon Z 8. Η Z 8 αποτελεί μια ισχυρή και ευέλικτη προσθήκη στη γκάμα των επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών mirrorless της σειράς Z της Nikon. Με τον απίστευτο συνδυασμό κορυφαίας απόδοσης και compact κατασκευής, η Z 8 ενσωματώνει πολλές από τις δυνατότητες της Z 9 σε ένα ελαφρύ σώμα, παρέχοντας στους δημιουργούς υβριδικών video/φωτογραφιών την ευελιξία που χρειάζονται για να δώσουν ζωή στο όραμά τους.

Τα δύο πρώτα επεισόδια είναι πλέον διαθέσιμα για προβολή στο κανάλι της Nikon στο YouTube. Τα υπόλοιπα έξι επεισόδια θα κυκλοφορούν εβδομαδιαία, ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα.